tb WEB RJEŠENJA
WEB RJEŠENJA Izrada web stranica i internet trgovina

Put do web stranice.

pošaljite upit

Utvrđivanje želja i funkcionalnosti web stranice

U ponudi imamo nekoliko osnovnih paketa za izradu web stranice ili web trgovine koji odgovaraju većini tvrtki ili obrta. Ostala programska rješenja definiramo u dogovoru s Vama, nakon utvrđivanja Vaših želja i potreba poslovanja. Kontaktirajte nas bez obaveza za savjetovanje oko izrade web projekta ili odabira odgovarajućeg paketa.
Kod prvog kontakta informirajte nas o svojem poslovanju, željama i potrebnim funkcionalnostima na stranici:
- Vaše želje i prijedloge za dizajn (s primjerima web stranica koje Vam se sviđaju),
- cilj i sadržaj stranice,
- potrebne funkcionalnosti web stranice ili shopa
kako bi Vam mogli ponuditi najbolje rješenje isključivo za Vaše potrebe. Osim navedenoga, neobavezno nas kontaktirajte za savjetovanje u vezi online svijeta.

Dizajn web stranice

Dizajn web stranice mora biti kvalitetan i atraktivan, usklađen sa poslovanjem za kojeg je kreiran, responzivan, te zanimljiv i jednostavan za korištenje krajnjem korisniku.

Za početak izrade dizajna potrebne su nam Vaše smjernice, želje i primjeri te materijali - logotip i fotografije.

Responzivan dizajn
znači da se stranica automatski prilagođava za prikaz na različitim veličinama ekrana. Stranica se ispravno prikazuje i na mobitelu i na tabletu kao i na velikim ekranima.

Izrada web stranice (programiranje)

Nakon završenog dizajna web stranice slijedi programiranje iste. U ovom dijelu posla se stranici zapravo daje funkcionalnost (klikom na neku opciju događa se određena radnja). Kod programiranja web stranica pridržavamo se SEO standarda te koristimo najnovije tehnologije.

Sada su nam potrebni svi materijali koje želite prikazati na Vašoj web stranici (tekstovi, fotografije, videa, grafike i ostali dokumenti) te prijevodi tih materijala ako se radi o višejezičnoj stranici.
Rješavamo pitanje domene i hostinga.

Testiranje i postavljanje web stranice

Po završetku izrade web stranice, testiramo ju na našoj testnoj domeni. Provjeravamo funkcionalnost i ispravnost rada stranice te otklanjamo poteđkože u radu ukoliko ih ima.
Nakon obavljenih provjera, prezentiramo Vam stranicu koju zatim postavljamo na njezinu domenu i server.

Pojmovi koje susrećete u ponudi i razgovoru o web stranici


Registracija domene

Domena je naziv pod kojim registrirate svoju web stranicu npr.: nazivtvrtke.hr ili nazivtvrtke.com

Registracija domene se vrši i plaća kod pružatelja usluge, ako nemate domenu u suradnji s Vama ćemo obaviti registraciju domene koja će glasiti na Vaše ime (vi postajete vlasnik domene za Vašu stranicu).

Cijene domena
Republika Hrvatska svakom registriranom poduzeću i obrtu u RH omogućuje besplatnu .hr domenu. Za tvrtke koje nisu registrirane na području RH a žele .hr domenu, cijena je oko 650,00 kn/god. Cijene ostalih domena (.com .net .org .info itd.) se kreću od 37,00 kn/godišnje do 650,00 kn/godišnje.

Hosting usluge (web server)

Web hosting je server tj. prostor na serveru na kojem će biti smještena Vaša web stranica što joj omogućuje rad, a taj prostor uzimate u najam na određeno vrijeme od pružatelja te usluge.

Svojim klijentima nudimo uslugu web hostinga.

Web hosting paketi:
Web stranica - 370,00 kn/godišnje
Web shop - od 370,00 kn/godišnje

Obrada slika, tekstova i videa

Svi sadržaji koje će web stranica sadržavati zahtjevaju obradu i prilagodbu za web.
Ta je prilagodba sadržaja potrebna zbog uklapanja u dizajn stranice, SEO optimizacije, te kako bi postigla visoka brzina učitavanja stranice odnosno brzina prikaza korisniku (Page load time).

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, voljni smo napraviti potrebne prilagodbe teksta i fotografija.

SEO (Search Engine Optimization)

SEO ili optimiziranje stranica za tražilice (Google) označava niz standarda kojih se potrebno pridržavati prilikom izrade ili redizajna stranice, čijom primjenom se poboljšava pozicija stranice na tražilicama.
Jednostavnije rečeno, to znači da se prilikom izrade koriste standardi koji pomažu da Vaša stranica bude prikazana korisniku na prvim stranicama tražilice, a na temelju pretrage koju korisnik odradi po ključnim riječima.

SEO se radi unutar (on page) i izvan (off page) stranice.
Za dobar SEO unutar stranice ključna je struktura izrade stanice koja mora biti laka za pretraživanje tažilici, naslovi koji se odnose na sadržaj stranice, te sadržaj koji uključuje ključne riječi (riječi koje korisnici upisuju u tražilicu prilikom pretrage.
Za SEO izvan stranice bitni su linkovi odnosno da se link na Vašu stranicu dijeli od strane drugih vjerodostojnih i dobro pozicioniranih stranica.

Izuzev navedenoga, za SEO je bitna i konkurencija koju imate te u skladu s tim plaćene reklame i redovito objavljivanje kvalitetnog sadržaja na stranici.

Responzivni web dizajn

Responzivnost web stranice odnosno responzivni web dizajn znači da se stranica automatski prilagođava veličini ekrana na kojem se prikazuje (mobitel, tablet, laptop, PC).

Iz dana u dan, sve veći broj korisnika pristupa web stranicama putem smartphona tj. pametnih mobilnih uređaja, stoga je iznimno važno da imate stranicu koja se ispravno prikazuje i na malim ekranima mobitela. Obzirom na navedeno, responzivni dizajn je postao standard u izradi dizajna web stranice, kojeg se mi uvijek pridržavamo.

Multijezičnost stranice

Ovisno o vrsti Vašeg poslovanja i potrebama, multijezičnost web stranice je opcija koja se nudi prilikom izrade web stranice. Ukoliko poslujete isključivo na našem tržištu, nemate potrebu za dodatnim jezikom, ali ako poslujete na europskom ili svjetskom tržištu, onda je svakako trebate. Broj jezika na stranici ovisi o Vašim potrebama i korisncima.

Za svaki dodatni jezik na stranici je potrebno prilagoditi stranicu, sadržaj iste (tekstove, fotografije, videa...), te SEO optimizaciju. Prijevod sadržaja osigurava sam naručitelj stranice.

CMS sustav
(Content Managment System)

CMS sustav omogućava Vam da samostalno upravljate dijelom ili cijelim sadžajem na Vašoj stranici. Znači da možete samostalno dodavati, mijenjati i brisati sadržaje (tekstove, fotografije ), kategorije, podkategorije, tu ulazi i vođenje bloga i sl.
CMS sustav se radi na način da je administratorski dio jednostavan i jasan za korištenje te Vam nije potrebno stručno znanje o radu na kompjuteru.

Za svaki CMS sustav izrađen kod nas dobivate upute za korištenje i našu tehničku podršku. (90 dana tehničke podrške je uključeno u cijenu izrade stranice ili trgovine sa CMS sustavom).

Analitika posjećensti Vaše web stranice

Kako bi poboljšali poslovanje, plasirali nove proizvode ili informacije, ponude i akcije u ključnim trenucima ključnoj publici putem web stranice, potrebna je pomoć pri definiranju tih faktora.

Tu pomoć u bilježenju 'navika' Vaših korisnika pruža alat koji bilježi tko, kada, u koje vrijeme i što pregledava na Vašoj stranici: Google Analytics

Stranica je online, ali rad nije gotov:


Aktivnost na stranici

Stranica je gotova, online i priča o prisutnosti i vidljivosti na internetu je gotova? Ni približno.
Količina informacija na internetu se svakim danom povećava, a time i korisnici postaju sve zahtjevniji. Žele da im se na web stranicama ponudi kvalitetan sadržaj, da s njima podijelite svoja znanja i vještine vezane uz Vaše poslovanje, da ih upoznate sa 'trikovima zanata'.

Redovno objavljivanje novog i kvalitetnog sadržaja je put do zadovoljnih i vjernih korisnika i način gradnje vjerodostojnosti i kredibilnosti. Uz to ulaganjem truda u nove i zanimljive sadržaje osiguravate si bolju poziciju na tražilicama.

Internet oglašavanje

Prirodna pretraga na tražilicama je jedna stvar, a plaćeni oglasi su druga. Sigurno ste prilikom neke pretrage na tražilicama primjetili prvih 3-5 rezultata - to su plaćeni oglasi.

Za bolju vidljivost i posjećenost Vaše web stranice nužna su ulaganja u marketing, a visina ulaganja ovisi o količini Vaše konkurencije te o Vašim očekivanjima od web stranice. Veća konkurencija i očekivanje velikog prometa na stranici iziskuju i veća ulaganja u reklamu.
Oglašavanje pomoću "Google AdWords" programa je najpoznatiji oblik internet marketinga.

Profili na društvenim mrežama

Osim web stranice bitno je i da imate profile na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twiter, Google+). Svakodnevna komunikacija sa korisnicima, objavljivanje zanimljivosti i novosti pomažu u širenju tržišta i pomažu u poboljšavanju poslovanja.

Ako niste sigurni kako to funkcionira, ili nemate vremena kreirati profil i redovito objavljivati sadržaj, komunicirati sa publikom i održavati iste, možemo Vam pomoći stoga nam se slobodno obratite za pomoć.

Zaradite s oglašavanjem na Vašoj web stranici - Google AdSense

Ovisno o vrsti poslovanja i Vašoj web stranici, izvor financiranja su i oglasi na Vašoj web stranici.
Ako ste se pitali kako zarađuju pojedine web stranice koje ne prodaju konkretne usluge ili proizvode, jedan način je - Google Adsense.

Ugradnja Google AdSense oglasa na web stranicu omogućuje da za svaki klik na oglas dobivate dio zarade.
Naravno, postoje stroga pravila oko takve vrste zarade - ako pokušate s automatskim ili samostalnim klikanjem, Google to lako prepoznaje i kažnjava.

Održavanje web stranica

Održavanje web stranice se odnosi na promjene, dopune i popravke funkcionalnosti stranice ili shopa.
Tehnička podrška je uključena u cijenu izrade web stranice ili shopa u trajanju od 90 dana nakon objave stranice.

Za daljnje izmjene cijena ovisi o utrošenom vremenu
- radni sat je 130,00 kn + PDV.

Live Website Statistics